Nu Doar Cerul Este Albastru

Delta Dunarii

Orice roman, indiferent ca e sau nu turist impatimit, trebuie sa vada cel putin o data in viata minunata Delta Dunarii. Este o destinatie de vara perfecta, avand in vedere ca vorbim despre unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Cum ai putea sa spui nu unei astfel de vacante?

Delta Dunarii se afla in partea de Est a Romaniei, la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra. Are aproximativ 100 de kilometri lungime si 100 latime si o populatie grupata in 15 localitati si doua orase: Tulcea si Sulina.

Ca sa ajungi in acest loc frumos, care pare greu de crezut ca e real, va trebui sa faci o calatorie pe apa. Punctul de plecare pentru o aventura in delta este Tulcea. De aici se poate calatori catre cele trei brate ale deltei, Sulina, Chilia si Sfantul Gheorghe. In general navele circula odata pe zi, de cel putin sase ori pe saptamana.

Delta Dunarii gazduieste peste 1.830 de specii de copaci si plante, peste 2.440 de specii de insecte, 133 de specii de pesti, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari, 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii.

Acesta este cel mai nou pamant din Europa, crescand in fiecare an cu aproximativ 40 de metri patrati. Delta Dunarii este cea de-a doua ca marime din Europa, pe primul loc fiind cea a Volgai. Bogatia naturala a locului situeaza Delta Dunarii pe locul trei in rândul celor mai importante rezervatii naturale de pe glob.

De asemenea, Delta Dunarii este unica in lume si prin faptul ca detine cea mai bogata fauna ornitologica din lume, cat si cea mai mare zonă compacta de stuf (240.000 ha).

Printre cei mai rari “localnici” ai acestui loc minunat se numara: pelicani dalmatieni, cormorani mici, gaste cu pieptul rosu, pelecanus onocrateus, egreta alba, egreta garzeta, acipenseriada, mustrella lutreola si oterul.

Cu o astfel de bogatie naturala o sa ai cu siguranta ce sa vezi in Delta Dunarii. Poti sa apelezi la localnicii din zona, care detin barci, si care stiu exact pe unde sa te plimbe pe apa ca sa vezi comorile naturii.

Inca din anul 1990, delta din Romania a fost inclusa de UNESCO in circuitul rezervatiilor mondiale ale biosferei. Delta Dunarii e un loc excelent pentru o vacanta asa ca alege tipul de cazare care-ti place.

© 2024 Pensiunea Blue House

Theme by Anders Norén